3D echo

Als je graag een 3D pretecho wilt laten maken is dit een mooie periode, aangezien jullie kind nu wat voller wordt in het gezichtje. Tot ongeveer 27 weken zwangerschap past hij of zij vaak het mooist op het beeldscherm. Hierna wordt je baby zo groot dat dit moeilijker wordt.

Nog vliegen?

Bij de meeste vliegmaatschappijen mag je tot een zwangerschapsduur van 34 weken vliegen. Check dit wel altijd even van te voren. Soms kan het nodig zijn om een vliegverklaring mee te nemen. Deze kan één van de praktijkassistentes aan je meegeven.

Dat ze na 34 weken niet meer mag vliegen heeft niet te maken met de gezondheid van haar of van jullie kindje, maar met het feit dat de vliegmaatschappij niet het risico wil lopen dat ze tijdens de vlucht gaat bevallen. Of je nu met het vliegtuig of met de auto op vakantie gaat, zorg dat ze regelmatig even de benen strekt of een stukje wandelt, dit is belangrijk om trombose te voorkomen. Let er ook op dat ze voldoende drinkt, zo kun je ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk vocht gaat vasthouden tijdens de reis.

Tip

Als je op vakantie gaat, vraag dan een uitdraai van de zwangerschapskaart aan onze verloskundige of praktijkassistente. Je hebt dan altijd informatie over de zwangerschap bij je, voor als er een probleem ontstaat op reis en je daar een ziekenhuis of dokter moet bezoeken.