Ligging van de baby

Omdat de bewegingsruimte steeds kleiner wordt voor je kindje zal hij of zij vanaf nu bijna niet meer vanzelf van hoofdligging naar stuitligging draaien of andersom. Bij 32 weken ligt nog 10-15% van de kinderen in stuitligging. Bij 34 weken is dat gedaald tot slechts ongeveer 3%. Ligt je baby toch nog in stuitligging, dan zullen we de opties om de baby te laten draaien met behulp van een uitwendige versie met je bespreken.

Ligt jullie kindje netjes met zijn/haar hoofd beneden? Dan zal dat vanaf nu waarschijnlijk niet meer veranderen. Natuurlijk voelen ze nog iedere controle aan je buik om hier zeker van te zijn. Het kindje heeft wel nog voldoende ruimte om met de rug van links naar rechts te draaien. Kinderen hebben zelfs nog tot tijdens de bevalling de ruimte om dit te kunnen doen, ook wanneer het hoofdje volledig is ingedaald in je bekken.

Vervoer naar het ziekenhuis

Als je er voor kiest om in het ziekenhuis te bevallen, dan wel als het nodig is om tijdens de bevalling naar het ziekenhuis te gaan, gaat één van onze verloskundigen altijd met jullie mee.

Om juridische redenen ga je, tijdens de bevalling, altijd met eigen vervoer naar het ziekenhuis en de verloskundige rijdt achter jullie aan. Zorg dus voor eigen vervoer of bel een taxi.

Tip

Vraag je je af of je de juiste benodigdheden in huis hebt voor de bevalling? Kijk dan nog eens op onze website, voor een checklist.